Elektrische laadpalen in Roeselare

Waar kan je je elektrische of plug-in hybride wagen opladen? Dit zijn de mogelijkheden in Roeselare.

Vind hier laadpalen in jouw buurt.

(Semi-) publieke laadpalen

In de parking Ooststraat-Station en andere centrumparking De Munt en Wallenparking zijn plaatsen voor elektrische wagens voorzien.

Je kan je auto ook opladen aan de publieke laadpalen van Allego of Blue corner. Er zijn al 23 openbare laadpalen in Roeselare. Vanaf begin 2023 wordt dit netwerk verder uitgebreid, gespreid over twee jaar i.s.m. de Vlaamse Overheid. De ambitie is om tegen 2030 een laadpunt per 200 inwoners te voorzien.

Sta je voor een defecte paal? Bel dan naar de klantendienst via het nummer dat op de paal vermeld staat.

Laadpalen bij bedrijven

Sommige bedrijven stellen hun laadpaal ter beschikking van klanten (en voorbijgangers). bv. RG Motors, Lidl, Delhaize, Colruyt groep en de site van R-Plaza (snelladers). Vraag hen naar de voorwaarden.

Ben je ondernemer? Bekijk hier meer informatie over het aanbieden van een laadpunt bij jouw onderneming.

Parkeren aan laadpalen

Parkeerplaatsen aan elektrische laadpalen zijn volgens de wegcode voorbehouden voor elektrische voertuigen. Je mag er enkel parkeren wanneer je aan het laden bent. Volle batterij? Blijf dan niet staan en geef andere elektrische wagens ook de kans om te laden.

Elektrische wagens zijn goed voor de luchtkwaliteit en het klimaat, maar voorkomen geen files of parkeerproblemen. Om die reden kiest de Stad ervoor om elektrische wagens niet vrij te stellen van parkeerretributies. Dat wil zeggen dat als je parkeert en laadt op een parkeerplaats in een betalende parkeerzone, je ook de betaling voor de parking doet.

Laadpalen thuis

Overweeg je laadinfrastructuur thuis te installeren? Bekijk dan zeker eerst de pagina over thuisoplossingen

Laadpalen in je buurt aanvragen

Je hebt een elektrische auto, maar geen oprit of garage? Bekijk hier een overzicht van publieke laadpalen die je kan gebruiken. De Stad plaatst tussen 2023 en 2025 ook nog heel wat extra publieke laadpalen, in samenwerking met Total Energies. De exacte locaties worden in de eerste helft van 2023 bepaald in functie van verwachte laadvraag, nutsleidingen ondergronds en beschikbare ruimte. Je kan ook altijd informeren bij organisaties in jouw omgeving om de (semi-)publieke laadinfrastructuur op hun parkeerterrein te gebruiken.

Is of komt er geen laadpaal in jouw buurt? Dan kan je hier een aanvraag voor een laadpaal in jouw buurt indienen. Na 40 dagen wordt er een beslissing genomen of jouw voorgestelde locatie aan de theoretische voorwaarden voldoet. Is de beslissing positief, dan kan de procedure starten om een laadpaal te plaatsen.

Op zoek naar een openbare laadpaal?

Vind publieke laadpalen in Vlaanderen