Energiewijk Krottegem

Met de Energiewijken #VANRSL bouwen we samen aan de toekomst. De Stad Roeselare voert in Krottegem een wijkgericht renovatietraject uit, om de mensen te helpen om minder energie te verbruiken.

Krottegem renoveert

Krottegem Renoveert is een wijkrenovatieproject van de Stad Roeselare, Provincie West-Vlaanderen, Renoseec, Acasus en WVI. Het biedt een uniek en tijdelijk aanbod voor woningeigenaars.

Advies en begeleiding

Binnen het project voorzien we gratis renovatiebegeleiding, zowel voor kleinere renovatiemaatregelen als voor diepgaande renovaties.

  • Een renovatiecoach komt bij je langs voor een renovatiescan.
  • Je ontvangt een verslag met de huidige staat van de woning, welke verbeteringen er mogelijk zijn op vlak van energieprestatie en een eerste ruwe kostenraming.
  • Als je beslist om werken uit te voeren, gaat de renovatiecoach op zoek naar betrouwbare, liefst zo lokaal mogelijke, aannemers. Ze vragen offertes op en gaan de marktconformiteit, volledigheid en materiaalkeuze na.
  • De renovatiecoach volgt de uitvoering van de werken op en blijft ook hier jouw contactpersoon.
  • Na uitvoering van de werken, word je begeleid bij het aanvragen van premies.

De volledige opvolging van begin tot eind gebeurt door 1 aanspreekpunt die je dossier door en door kent. Dankzij de financiële ondersteuning van de Provincie West-Vlaanderen kan deze renovatiebegeleiding gratis worden aangeboden.

Krottegem schoot massaal in actie, meer dan 400 gezinnen vroegen renovatie-advies aan en worden momenteel begeleid bij hun renovatie. De inschrijvingen voor dit project werden ondertussen stopgezet.

Logo Interreg North Sea Region Stronghouse
logo Stronghouse

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige renovatieprojecten?

Contacteer dan de Dienst Wonen via wonen@roeselare.be of 051 26 22 60.

Benieuwd naar de andere energiewijken?

Ontdek de energiewijken #VANRSL