Tuinrangers #VANRSL

Tuinrangers #VANRSL

Stad Roeselare start samen met Inverde, de opleidingstak van Natuur en Bos, een gloednieuw vrijwilligersproject.

Natuurvriendelijke tuinen zijn terecht een trend. Want elke tuin kan een viersterrenhotel met koud buffet zijn voor roodborstjes, egels, waterjuffers en talloze andere fascinerende dieren.
Bovendien kan zo’n tuin beter tegen droogte en hitte. Je hebt geen dure meststoffen nodig en van tuinafval is geen sprake meer.
Kortom: win-win-win. Toch blijft het voor veel mensen moeilijk om de stap te zetten.

Daarom wil Stad Roeselare inzetten op ecologisch tuinadvies. We starten samen met Inverde, de opleidingstak van Natuur en Bos, een gloednieuw vrijwilligersproject. Een team speciaal opgeleide Tuinrangers neemt onze inwoners mee op safari in hun eigen tuin op zoek naar fascinerend ‘wildlife. Tegelijk geeft de Tuinranger advies op maat voor een meer natuurvriendelijke tuin die bruist van het leven en beter bestand is tegen droogte en hitte.
Zo maken we van RSL één groot natuurgebied.

Gezocht: Tuinrangers #VANRSL

Word jij ook gewoon blij van het gefluit van de vogels, het gezoem van de bijen en hommels in je tuin?
Dan ben jij misschien wel de Tuinranger die wij zoeken!

Wie zoeken wij?

Een tuinsafari met advies duurt al gauw twee uur, dus om te beginnen is het belangrijk dat je tijd kan vrijmaken voor vrijwilligerswerk.
Kennis van planten en diersoorten is natuurlijk meegenomen, maar geen must. Belangrijker is enige ervaring met tuinieren, veel goesting om bij te leren, een beetje ervaring met Facebook maar vooral het nodige enthousiasme om je passie door te geven aan jong en oud.

Benieuwd?

Surf alvast eens naar de website van Tuinrangers en kom zeker naar de gratis
infoavond op dinsdag 22 juni om 19 uur @Sint-Amandskerk, de Coninckplein 5.

Tuinrangers #VANRSL
Tuinrangers #VANRSL
Tuinrangers #VANRSL