Hernieuwbare energie voor je school

Kies voor groene stroom.

Installeer zonnepanelen voor jouw school

Het Vlaams energiebedrijf helpt scholen bij voor de installatie van zonnepanelen. Ze helpen niet alleen bij de uitvoering van een haalbaarheidsstudie maar ontzorgen de scholen ook door onder andere als aankoopcentrale te fungeren.

Mogelijke financiële steun

  • Om de economie een duwtje in de rug te geven na de coronacrisis, heeft de Vlaamse regering een relanceplan opgesteld. Binnen de pijler 'klimaat, duurzaamheid en innovatie' is er budget voorzien voor verschillende energiebesparende en energieopwekkende maatregelen.
  • Agion biedt goedkope leningen aan voor het plaatsen van zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en warmtekrachtkoppelingscentrales.
  • Go! biedt een zonnelening voor de plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen.
  • Het Vlaams Agentschap voor Infrastructuur in het onderwijs biedt een energielening waarmee scholen renteloos kunnen lenen voor de plaatsing van zonnepanelen, hernieuwbare energie en investeringen voor energie-efficiëntie.
  • Bekijk hier de Vlaamse subsidies aan scholen voor energiebesparende maatregelen.

Switch naar groene energieleveranciers

Welke leveranciers bieden groene stroom aan? Wat is groene stroom eigenlijk? Greenpeace geeft je meer informatie over groene stroom en helpt je om heel bewuste keuzes te maken.

Je kan ook meedoen aan de groepsaankoop 'Groene stroom’ van de Provincie West-Vlaanderen.

Meer informatie of tips?

Bezoek de website energiebesparen.be