Charter voor gezamenlijke energietransitie

Het charter legt een transparant en positief engagement vast bij installateurs van verwarming, ventilatie, airco, isolatie en hernieuwbare energie.

Dit charter is een realisatie van de klimaatcoalitie #VANRSL. Het is opgesteld samen met en door installateurs van duurzame oplossingen uit Roeselare en omstreken.

Het is een overeenkomst tussen

  • installateurs van HVAC (verwarming, ventilatie, airco), isolatie en hernieuwbare energie uit Roeselare( of de gemeenten Ardooie, Hooglede, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Moorslede, Pittem, Staden, Tielt, Torhout, Westrozebeke, Wingene en Zonnebeke).
  • Stad Roeselare, vertegenwoordigd door burgemeester Kris Declercq en algemeen directeur Geert Sintobin.

Voordelen van het charter

Het charter focust op het transparant en positief engagement van installateurs die zich inzetten voor energiebesparing, hernieuwbare energie en duurzame warmte.

  • Het spoort producenten, verdelers en installateurs aan om duurzame oplossingen aan te bieden die bijdragen aan de klimaatdoelstellingen.
  • Het biedt een neutraal en betrouwbaar label aan de eindgebruiker zodat deze een geïnformeerde en positieve keuze kunnen maken voor hun installateurs.

Welke installateurs zijn al aangesloten?

Je vindt hier een overzicht van de installateurs.

Wil je meedoen als installateur?

Meld je hier aan