Charter voor gezamenlijke energietransitie

Het charter legt een transparant en positief engagement vast bij installateurs van verwarming, ventilatie, airco, isolatie en hernieuwbare energie.

Dit charter is een realisatie van de Klimaatcoalitie #VANRSL en werd opgesteld in samenwerking met installateurs van duurzame oplossingen uit Roeselare en omgeving.

Het is een overeenkomst tussen:

  • Installateurs van HVAC (verwarming, ventilatie, airco), isolatie en hernieuwbare energie uit Roeselare en omliggende gemeenten zoals Ardooie, Hooglede, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Moorslede, Pittem, Staden, Tielt, Torhout, Westrozebeke, Wingene en Zonnebeke.

  • Stad Roeselare, vertegenwoordigd door burgemeester Kris Declercq en algemeen directeur Geert Sintobin.

Voordelen van het charter

Het charter focust op het transparant en positief engagement van installateurs die zich inzetten voor energiebesparing, hernieuwbare energie en duurzame warmte.

  • Het stimuleert producenten, distributeurs en installateurs om duurzame oplossingen te bieden die bijdragen aan de klimaatdoelstellingen.

  • Het verstrekt een neutraal en betrouwbaar label aan eindgebruikers, zodat zij geïnformeerde en weloverwogen keuzes kunnen maken bij het kiezen van hun installateurs.

Welke installateurs zijn al aangesloten?

Bekijk hier een overzicht van de installateurs.

Interesse om mee te doen als installateur?

Laat je gegevens achter via het contactformulier. We nemen dan contact met je op om het nieuwe charter te ondertekenen.

Wil je meedoen als installateur?

Meld je aan via ons contactformulier