Boombonnen

Draag zelf je steentje bij aan RSL Boomt en plant een boompje in je tuin!

Een boombon betekent een geschenk van 15 euro. Je kan de bon inruilen bij een van de deelnemende lokale tuinhandelaars. Het staat je volledig vrij om te kiezen welke boom je krijgt met de boombon.

  • Maak je keuze uit de aangeboden selectie bomen.
  • Heb je liever een grotere boom? Geen probleem, dan gebruik je je boombon gewoon als kortingsbon!

Tip: kies eens een fruitboom! Een fruitboom geeft jezelf én de dieren in je tuin net dat beetje meer, want het heerlijk fruit krijg je er gratis bij! In een kleinere stadstuin is een (half-)laagstammige fruitboom ook handig omdat die niet zo hoog uitgroeit. Meer tips voor het kiezen van de juiste boom in jouw tuin lees je hier.

Wie krijgt een boombon?

  • nieuwe inwoners
  • Roeselarenaars die iets te vieren hebben (geboorte, adoptie, huwelijk, wettelijk samenwonen of jubilea).

Deelnemende handelszaken

Een leuk cadeau

Stephanie Davidts ging wettelijk samenwonen met haar vriend Ward Tyberghien en kreeg een Boombon #VANRSL van de Stad. Hét cadeau dat voor meer groen zorgt.

Het is echt super dat wie iets te vieren heeft zo’n Boombon krijgt. Zo kan je ook zelf de perfecte boom kiezen voor jouw tuin. Ik ben dus fan! Wij hebben al 8 bomen in onze tuin, maar er kan er zeker nog eentje bij."

"De nieuwe boom komt naast de moestuin waar ook onze kippen zitten. Dora, Dina en Daisy hebben nu nog niet zoveel schaduw op zonnige dagen. Een extra boom zal dus welkom zijn. Zelf denk ik aan een fruitboom. Zo hebben we er nog geen, en de vruchten zijn natuurlijk een leuk extraatje!"

"Tijdens hittegolven is het heerlijk vertoeven onder onze bomen in de tuin. Het is er sowieso een aantal graden koeler dan onder een parasol en het gekwetter van de vogeltjes krijg je er extra bovenop. Die groene rustplekken zijn belangrijk in een stad. Privétuinen spelen daar een grote rol in. Veel tuinen bestaan uit een gemillimeterde pelouse. Terwijl iedereen z’n steentje kan bijdragen. Bomen zijn de longen van onze aardbol.

Stephanie en Ward zijn tevreden met hun boombon (foto: Joke Couvreur)
Boombonnen

RSL Boomt

Met het actieplan RSL boomt willen we de komende jaren werk maken van een stevige groeninjectie in Roeselare. Daarom delen we nu ook boombonnen uit bij speciale gelegenheden, zodat ook in de tuinen van Roeselarenaars 1 (of meerdere?) bomen geplant worden.

Benieuwd naar de volledige plannen?

Bekijk het actieplan RSL Boomt