Autodelen

Autodelen

Overzicht autodelen in Vlaanderen

Opstart Dégage in Roeselare

In november 2018 kwamen een aantal geïnteresseerden samen tijdens een Stuyfsessie in Pand46. Zij ontdekten verschillende initiatieven rond autodelen in de stad: Cambio, Cozy Car, De LINK, ... Maar Dégage was nog niet aanwezig in de stad.

Daarom organiseren ze op regelmatige basis een infosessie over Dégage.
De sessie is vrij toegankelijk. Je kan hier inschrijven.
Er werd ook een facebookgroep Autodelen in Roeselare opgericht. Iedereen kan hierbij aansluiten en alles op de voet volgen.

Op zondagvoormiddag 10 maart vindt er om 10.30 uur een infosessie plaats in ARhus over alle vormen van autodelen. Je vindt hier meer informatie.

Autodelen met jouw buren

Bij particulier autodelen worden één of meerdere private auto's door verschillende buurtbewoners gebruikt in een, meestal kleinschalig, gesloten systeem. Een tweede belangrijk kenmerk is het kostendelende principe. De eigenaar maakt geen winst maar krijgt de reële kostprijs van de auto per gedeelde kilometer. Ook wie geen eigen auto bezit, kan via hen een auto gebruiken.

Tot slot is er een grote mate van zelforganisatie waarbij elke autodeelgroep haar afspraken en regels zelf bepaalt.

Unieke initiatieven in de Stad Roeselare met eigen vloot

Een overzicht van initiatieven die door pioniers van de stad werden opgericht.

Noot: staat jouw initiatief hier nog niet tussen? Contacteer ons snel en wij voegen dit toe aan deze lijst!

Autodeelaanbieders met eigen vloot

Een bedrijf stelt een wagenpark ter beschikking van haar leden. De gebruiker betaalt aan de organisatie voor het gebruik van een wagen. De wagens staan verspreid over verschillende standplaatsen in de onmiddellijke omgeving van de gebruikers.

Station based: de deelwagen moet afgehaald en teruggebracht worden op dezelfde standplaats.
Free floating (one way): De deelwagen wordt gelokaliseerd met een smartphone en mag binnen een bepaalde perimeter overal achter gelaten worden.

Autodeelaanbieders zonder eigen vloot

Infoavond Dégage

Schrijf hier in