REVOLT

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) kreeg samen met de Stad Roeselare de goedkeuring om voor de bedrijventerreinen Onledebeek en Krommebeek in Roeselare een energiedataplatform te ontwikkelen.

Dit project geniet een subsidie van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO) en loopt tot 1 augustus 2025. Met deze subsidie wil de WVI samen met de Stad een dataplatform ontwikkelen op maat van de bedrijventerreinen. Vanaf begin 2024 start het uitrollen van het platform. Na afloop van dit pilootproject zal gekeken worden om dit verder uit te rollen naar andere bedrijven en organisaties.

Doelstelling van het platform

Bedrijven helpen om op een eenvoudige, slimme en geautomatiseerde manier hernieuwbare energie te gebruiken, dat is de doelstelling van het platform. Het platform zal de mogelijkheid bieden om realtime zicht te hebben op je energieproductie en –verbruik én die bovendien automatisch kunnen bijsturen. Op die manier kan het bedrijf optimaal gebruik maken van lokaal opgewerkte energie. Op termijn kan het platform ook aanleiding geven tot de ontwikkeling van een businessmodel voor het delen van overschotten van lokaal opgewekte duurzame energie op niveau van het bedrijventerrein.