Restorestje

Restorestje

Om eten niet verloren te laten gaan, lanceert de Stad Roeselare het Restorestje. De Stad Gent lanceerde als eerste deze actie in Vlaanderen. In december 2015 maakte Van Dale bekend dat het Restorestje door het grote publiek verkozen werd als Woord van het Jaar in de categorie Lifestyle. Daarnaast won het Restorestje in februari 2017 de eerste Food Waste Award.

Voordelen van het Restorestje

  • Er belandt minder voedsel in de vuilbak.
  • Je kan langer nagenieten van de kookkunsten van de chef-kok.
  • Als je een Restorestje gebruikt, help je mee om van Roeselare een klimaatstad te maken. Want voedselverspilling zorgt voor een onnodig zware druk op het milieu en klimaat.

Roeselaarse Restorestjes in kaart

Op de kaart kan je zien in welke Roeselaarse restaurants je - zonder blos op de wangen - kan vragen om je overschot mee te nemen.

  • Vraag gewoon een Restodoosje! Het Restodoosje is geschikt voor voeding en mag in de microgolfoven. De dozen zijn gemaakt van een FSC-gecertificeerd karton.
  • Ook met je eigen overschotdoos kan je in deze restaurants terecht. Want restjes verloren laten gaan is zonde en nadien nog eens nagenieten is gewoon gezellig.

Als restauranthouder meedoen?

Restauranthouders kunnen via dit formulier gratis hun restodoosjes bestellen.

Wat met voedselveiligheid?

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) steunt het initiatief en benadrukt dat de consument zelf volledig verantwoordelijk wordt voor de voedselveiligheid van zodra hij de resten van zijn maaltijd meeneemt. Op de doos staat een woordje uitleg zodat de consument weet wat kan en mag.

Deelnemen als restaurant?

Bestel hier je restodoosjes