Roeselare Repareert

'Roeselare Repareert' gaat voor duurzaamheid! Samen met partners zet Stad Roeselare in op repareren in plaats van weggooien. Doe mee en ervaar de voldoening van herstellen!

Waarom kiezen voor repareren?

1. Goed voor het klimaat

Wanneer je een product repareert in plaats van vervangt, bespaar je een hoop uitstoot. Nieuwe producten doorlopen een lange, energie-intensieve cyclus: van het mijnen van grondstoffen over de hele wereld, het verwerken in fabrieken, tot het transporteren naar consumenten. Door te kiezen voor reparatie draag je bij aan een duurzamere wereld.

2. Goed voor je portemonnee

Repareren bespaart je geld. In plaats van telkens nieuwe spullen te kopen, geef je je oude geliefde items een tweede leven. Hoewel sommige producten tegenwoordig moeilijker te repareren zijn, werken we met onze "Recht Op Repareren"-campagne hard aan verandering. We willen een wereld waarin repareren weer de norm is.

3. Goed voor je gemoed

Er gaat niets boven de voldoening van een geslaagde reparatie. Het gevoel dat jij iets hebt gefikst, met je eigen handen, is onbetaalbaar. Bovendien maakt elke reparatie je handiger en zelfredzamer.

Repair Cafés

Bezoek een Repair Café: een gezellige bijeenkomst waar je gratis samen met deskundige vrijwilligers kapotte spullen kunt herstellen.

Lees meer

Zelfstandig herstellen

Ga zelf aan de slag: ontdek handige tips en tricks om je kapotte spullen zelf te repareren. Word je eigen expert en herstel je spullen met zelfvertrouwen!

Lees meer

Herstel is aan een opmars bezig!

Dat zien we aan de groei van de Repair Cafés in 2023:

  • 11 evenementen
  • 484 gerepareerde apparaten
  • 69% succesvol hersteld
  • 8313 kg CO2-besparing
  • 2 gemiddelde bezinewagens uit het verkeer