Logo Proximity

Proximity

In het kader van de Klimaatswitch #VANRSL lanceert Roeselare als eerste Vlaamse stad de campagne Proximity.

Zo ondersteunt Roeselare de realisatie van duurzame projecten die meebouwen aan een zachte en ondernemende stad.

Wat is Proximity?

Proximity staat voor

  • Ontmoetingen tussen verschillende lokale actoren - de stad, burgers, verenigingen, bedrijven, ondernemers - als bouwsteen van het ecosysteem.
  • Een projectoproep gericht naar burgerprojecten die zich inzetten voor een duurzame toekomst in hun stad. De laureaten, geselecteerd door een onafhankelijke jury, krijgen financiële steun en begeleiding om zich te helpen ontwikkelen en autonoom worden.
  • Een lokale mobilisatiecampagne die iedereen in staat stelt zich in te zetten naargelang zijn of haar middelen en wensen, hetzij in de vorm van financiële of materiële giften, competenties of vrijwilligerswerk ten voordele van de projecten die deelnemen aan de oproep.
  • Een oproep aan (lokale) bedrijven en ondernemers om zich aan te sluiten bij dit innovatieve ecosysteem, zodat ze hun ervaring en competenties kunnen delen en concrete acties dicht bij huis ondersteunen.

De Proximity campagne is er voor burgers, verenigingen, bedrijven, handelaars, scholen, coöperaties en organisaties. Iedereen kan bouwen aan die mooie stad volgens zijn of haar ideeën, middelen en wensen.


Dit is een initiatief van Be Planet i.s.m. stad Roeselare, met steun van lokale ambassadeurs en partners.

Lokale ambassadeurs

Partners

Save the date – Bouw samen een stad in beweging!
Save the date – Bouw samen een stad in beweging!
Save the date – Bouw samen een stad in beweging!