Door lokaal, biologisch en seizoensgebonden te eten, verklein je jouw ecologische voetafdruk.
Eet lokaal, biologisch en seizoensgebonden
Door te kiezen voor lokale en seizoensgebonden voeding verklein je jouw ecologische voetafdruk.
Er moeten minder kilometers afgelegd worden om voeding te transporteren
Er moeten minder serres verwarmd worden om groenten en fruit te kweken
Er bestaan heel wat seizoenskalenders, zoals deze seizoenskalenders van Velt, om meer seizoensgebonden keuzes te maken.
Eet gezond
Duurzaamheid en gezondheid gaan hand in hand. Als school kan je heel wat doen om een gezond en duurzame maaltijd aan te bieden. Met de subsidie Superfood voor jonge helden wil de Stad jullie graag extra motiveren om gezonde, betaalbare voeding te voorzien op jouw school.
Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven geeft aan hoe je milieuverantwoorde keuzes kan maken. Ze ontwikkelden ook een schoolmaaltijdengidsom duurzame en gezonde schoolmaaltijden samen te stellen en met het project ‘Snack en chill’ geven ze tips voor gezonde tussendoortjes.