Herstellen in plaats van weggooien

Herstellen is niet alleen goed voor jouw portemonnee, het is bovendien ook goed voor het milieu. Het vermindert het materialen- en energieverbruik voor de productie van nieuwe toestellen waardoor het ook de CO2-uitstoot vermindert. Tegelijk vermindert herstellen ook de afvalberg.

Zelf (leren) herstellen tijdens een Repair Café

Een Repair Café is een gratis bijeenkomst waar mensen samen dingen herstellen. Deskundige vrijwilligers met reparatiekennis en -vaardigheden helpen je met de reparatie.

  • breng kapotte spullen mee van thuis
  • gereedschap en materiaal is aanwezig

Je kan Repair Café Roeselare volgen of contacteren op Facebook.

Kom naar een Repair Café

  • Zaterdag 11 september van 13.30 u. tot 16.30 u. in RSL Op Post, Brugsesteenweg 44
  • Zaterdag 16 oktober van 13.30 u. tot 16.30 u. in RSL Op Post, Brugsesteenweg 44
  • Zaterdag 20 november van 13.30 u. tot 16.30 u. in De Bonte Specht, Honzebroekstraat 23

Meehelpen tijdens Repair Cafés

Ben je zelf handig en heb je zin om anderen te helpen bij het repareren? Of heb je zin om zelf een Repair Café te organiseren? Neem contact op via pod@roeselare.be.

Vind een handige Harry via Repair Connects

Repair Connects is een online platform dat mensen met defecte producten in contact brengt met vrijwillige herstellers in de buurt.

Ben jij een handige Harry en heb je zin om spullen te herstellen van mensen in jouw buurt? Meld je snel aan als vrijwillige hersteller!

Herstellen in plaats van weggooien
Herstellen in plaats van weggooien
Herstellen in plaats van weggooien
Herstellen in plaats van weggooien
Herstellen in plaats van weggooien

Sharerepair

Het project SHAREPAIR - 'Digital Support Infrastructure for Citizens in the Repair Economy’, is een samenwerking tussen onder meer steden, koepels van repair cafés, consumentenorganisaties, Europese onderzoeksinstellingen en ondernemingen. Binnen Noordwest Europa zijn zeventien partnerorganisaties actief voor dit project. Sharepair zet zich in voor een meer geïntegreerde en burgergerichte hersteleconomie.

Geïnteresseerd in het project? Zowel burgers als bedrijven zijn welkom om mee te werken en denken! Neem contact op via pod@roeselare.be