Herstelinitiatieven in Roeselare

Herstellen is niet alleen goed voor jouw portemonnee, het is bovendien ook goed voor het milieu.

Minder wegwerpen en sneller kiezen voor herstellen, kan zowel economische, sociale als ecologische voordelen hebben.

  • Het vermindert het materialen- en energieverbruik voor de productie van nieuwe toestellen.
  • Het vermindert de CO2-uitstoot voor die productie.
  • Tegelijk vermindert herstellen ook de afvalberg.

We zijn in Vlaanderen al kampioen in recycleren. Laat ons binnenkort ook uitblinken in een circulaire hersteleconomie!

Repair Café

Een Repair Café is een gratis bijeenkomst waar mensen samen dingen herstellen. Deskundige vrijwilligers met reparatiekennis en -vaardigheden helpen je met de reparatie. Volg Repair Café Roeselare op Facebook en ga eens langs tijdens een volgende bijeenkomst!

  • breng kapotte spullen mee van thuis
  • gereedschap en materiaal is aanwezig

Ben je zelf handig en heb je zin om anderen te helpen bij het repareren? Of heb je zin om zelf een Repair Café te organiseren? Neem contact op via pod@roeselare.be.

Repair Connects

Via het online platform Repair Connects kan je gemakkelijk een vrijwillige hersteller in je buurt vinden om jouw defect product te herstellen.

Ben jij een handige Harry en heb je zin om spullen te herstellen van mensen in jouw buurt? Meld je snel aan als vrijwillige hersteller!

Sharepair

Het project SHAREPAIR - 'Digital Support Infrastructure for Citizens in the Repair Economy’, is een samenwerking tussen onder meer steden, koepels van repair cafés, consumentenorganisaties, Europese onderzoeksinstellingen en ondernemingen. Binnen Noordwest Europa zijn zeventien partnerorganisaties actief voor dit project. Sharepair zet zich in voor een meer geïntegreerde en burgergerichte hersteleconomie.

Geïnteresseerd in het project? Zowel burgers als bedrijven zijn welkom om mee te werken en denken! Neem contact op via pod@roeselare.be