Fiets de Klimaat Klassieker!

De Klimaat Klassieker trekt langs tal van Roeselaarse bedrijven, organisaties, projecten, ... die bijdragen aan een toekomstbestending Roeselare door te vergroenen, ruimte te geven aan water of hun CO2-uitstoot drastisch te verlagen, ...

Stuk voor stuk positieve voorbeelden die inspireren en goesting geven.

Ontdek een meeslepend verhaal van geëngageerde Roeselarenaars. Een verhaal dat je misschien nog niet kende. Ervaar tijdens de fietstocht hoe we samen werken aan het Roeselare van morgen!

De fietstocht is ongeveer 20 km. lang, maar nagenoeg zonder hoogteverschil.

Fietskaart

  • De route vind je digitaal op RouteYou
  • Een fysieke fietskaart kan je ophalen in KOERS. Museum van de Wielersport of het Vrijetijdspunt (Polenplein 15, Roeselare) tijdens de openingsuren.
  • Wil je er eentje thuis bezorgd? Vul jouw adres in via dit contactformulier en dan sturen wij een exemplaar op met de post!
  • De borden worden tijdelijk weggenomen. In het voorjaar worden deze teruggeplaatst.

Hier groeit... een duurzame stad.

Al sinds 2017 trekt Roeselare de kaart van duurzaamheid en de ambities liggen hoog. Tegen 2050 wil Roeselare klimaatneutraal zijn. Concreet betekent dit dat we onze CO2-uitstoot verminderen met minstens 80%. Dat doen we uiteraard allemaal samen: alle Roeselaarse inwoners, ondernemers, verenigingen en het stadsbestuur. Overal in de stad zijn tal van positieve voorbeelden te vinden. Enkele daarvan werden gebundeld tot deze fietstocht.