Eet meer plantaardig

Eet minder dierlijke producten en help zo het milieu, je gezondheid, de dieren en de voedselverdeling in de wereld een handje.

Donderdag veggiedag

1 dag per week plantaardig eten, kan al een verschil maken. EVA vzw riep donderdag daarom uit tot veggiedag en biedt heel wat lekkere recepten aan ter inspiratie. Doe jij ook mee?

Waarom plantaardig?

Je kan de kwaliteit van een maaltijd beoordelen op smaak, maar denk ook na over de milieuvriendelijkheid van je voeding:

  • Wat is de CO2-voetafdruk van het product of het gerecht?
  • Wat is de watervoetafdruk?
  • Gaat het om een lokaal product?

Dierlijke producten belasten het milieu door

  • Broeikasgassen: 14,5% van de uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door de veehouderij.
  • Watervervuiling: de mest van onze veestapel bevat nitraten die deels in het grond- en oppervlaktewater terechtkomen en zo de kwaliteit van het drink- en zwemwater bedreigen.
  • Ontbossing: grote hoeveelheden bos worden gekapt om vee op te kunnen laten grazen en veevoer te verbouwen.
Kies voor plantaardig

EVA vzw

EVA zet zich op verschillende manieren in voor de maximale productie en consumptie van plantaardige voeding, ter vervanging van dierlijke. Om zo bij te dragen tot een mens-, dier en milieuvriendelijke samenleving. Sedert eind 2017 is er ook de lokale afdeling: EVA Roeselare.

Tijdens activiteiten van EVA krijg je informatie over de voordelen van plantaardige voeding. Je kunt er ook proeven, ontdekken en zelf koken.

Op zoek naar meer info of tips?

Bezoek de website van EVA vzw