De Roeselareboom

We vonden hem: de ultieme Roeselareboom!

In het begin van de legislatuur stelden we een ambitieus doel: de grond van onze stad verrijken met maar liefst 100.000 nieuwe bomen. Bomen werden geplant in onze twee bossen, langs wegen, in wijken, op pleintjes en in de tuinen van onze inwoners. En daar, na talloze geplante bomen, doemde onze ultieme mijlpaal op: de 100.000ste boom. Maar deze moest speciaal zijn. De zoektocht naar dé Roeselareboom werd gestart. Een queeste naar de boom der bomen. Aartsmoeilijk, maar opgeven was geen optie. En zo vonden we hem …

De Zwarte Els

Met z’n zwarte elzenkatjes en wat ingesneden blad, lijkt de Zwarte Els op het eerste zicht misschien niet zo bijzonder. Maar schijn bedriegt en net zoals de ziel van onze stad, heeft ook deze boom unieke eigenschappen die inspireren.

De boom straalt veerkracht en doorzettingsvermogen uit, zich vastklampend aan het leven, net zoals onze inwoners. Deze boom geeft nooit op, zich moeiteloos aanpassend aan verschillende omgevingen en uitdagingen. En net zoals de naam Roeselare naar moerasgebied verwijst, houdt de Zwarte Els van vruchtbare, vochtige bodem, gedijend in onze stad aan het water.

Klaar voor de toekomst, trotseert deze inheemse klimaatboom de grillen van de natuur en draagt hij bij aan de biodiversiteit. Hij biedt onderdak aan een schat aan dierenleven, waardoor hij het gastvrij hart van onze stad nog sterker maakt.

Benieuwd naar onze zoektocht?