Week van het bos 2020

Week van het bos 2020

Beleef een fabeltastische Week van het Bos!

Ook dit jaar neemt Stad Roeselare deel aan Week van het Bos en heeft daarvoor allerlei leuks in petto in het Bergmolenbos! Iedereen is welkom!

  • Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober is iedereen welkom om vrij te genieten van het Bergmolenbos en er het bos te ontdekken.
  • Op zondag 11 en zaterdag 17 oktober worden leuke wandelingen georganiseerd.

We werken hiervoor samen met Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt Mandelstreke, Meer bomen in Roeselare en ARhus.

Coronamaatregelen

Omwille van de coronamaatregelen is het voor de activiteiten op zondag 11 oktober en zaterdag 17 oktober wel noodzakelijk om in te schrijven. We vragen ook om een mondmasker te dragen.

Feeërieke wandeling op zondag 11 oktober

Op zondag 11 oktober starten we de week van het Bos met een feeërieke wandeling van 4 km lang

  • waarbij sprookjesfiguren verhalen in je oor fluisteren
  • je muziek kan maken met natuurelementen
  • en kan dansen onder de bomen!

Er kan van 13 u. tot 16 u. elk uur een groep van 200 personen starten met de wandeling. Je moet je inschrijven voor een bepaald tijdstip. Gelieve dan ook op tijd te komen! Je start aan de chalet (ingang Bergmolenbos, kant van de Oude Zilverbergstraat). Voor wie met de wagen komt: parkeren is mogelijk in de Oude Zilverbergstraat.

Schemerwandeling op zaterdag 17 oktober

We sluiten de Week van het Bos in stijl af op zaterdag 17 oktober met een nocturne waarbij je wordt uitgenodigd voor een schemerwandeling in een magisch verlicht Bergmolenbos.

Er kan om 18 u. en 19 u. een groep van 200 personen starten met de wandeling. Je moet je inschrijven voor een bepaald tijdstip. Gelieve dan ook op tijd te komen! Je start aan de chalet (ingang Bergmolenbos, kant van de Oude Zilverbergstraat). Voor wie met de wagen komt: parkeren is mogelijk in de Oude Zilverbergstraat.

Wandel je mee?

Schrijf hier in!