Stroomversnellers

Stroomversnellers

Zin om de stad Roeselare een duurzaam duwtje in de rug te geven?
Stem dan voor zondag 7 oktober op je favoriete energieproject.
Als voldoende inwoners hetzelfde doen, dan draagt ook de Vlaamse overheid haar steentje bij.

De stad diende 3 projecten bij de Stroomversnellers.
Wanneer wij genoeg stemmen binnenhalen, dan krijgen wij hiervoor financiële steun.

  1. Laadpaal en elektrische wagen
    Al een aantal jaar zet het Roeselaarse stadsbestuur in op de verduurzaming van het eigen wagenpark. Dit gebeurt door te kiezen voor CNG maar ook door de wagen te vervangen door de fiets. De volgende stap is kiezen voor elektrische mobiliteit en op maat (fiets, scooter, auto, combi trein-fiets-cambio, enz.). Voor de aanschaf van een elektrische wagen installeren we een laadpaal. Eenmaal alles op wielen loopt, bekijken we hoe de wagen kan gedeeld worden met de buurt.
  2. Slimme openbare verlichting voor een aantrekkelijke fietsroute
    LED-verlichting maakte de openbare verlichting in de stad een heel stuk zuiniger en de energiefactuur lichter. Maar kunnen we nog een stap verder gaan? Met de opening van het nieuwe zwembad in Roeselare willen we het groene fietspad richting het sportieve centrum van de stad slim en energiezuinig verlichten. We willen hier verder testen met slimme verlichting, nieuwe technologie en een oplossing vinden om zonnepanelen als energiebron te gebruiken.
  3. De buurauto
    Delen van mobiliteit heeft een toekomst in een duurzame stad. Maar welk effect heeft nu een elektrische deelauto in de wijk- of straat? Waarom komen we er zelf niet achter en starten we met het delen van een buurauto. Met de buurauto willen we gedeelde mobiliteit testen op wijkniveau en te weten komen hoe we beter duurzame mobiliteit een plaats kunnen geven in Roeselaarse wijken.