Ontmoet het team

Gedurende 5 dagen zetten deze experts Roeselare op zijn kop

Ontmoet het team

Professor Craig Lee MartinProfessor Greg KeeffeDr. Han VandevyvereMats de RondeSiebe BroersmaRiccardo Pulselli

Na de S.W.A.T Studio is het tijd aan de experts. Maak kennis met het roadshow team!

Professor Craig Lee Martin

Leider van de ‘City-zen Roadshow #VANRSL’

Professor Craig Lee Martin is stadsontwerper, duurzaam architect en onderwijsinnovator met 20 jaar ervaring in duurzaamheid, stakeholder engagement en maatschappelijke impact-strategieën. Als professor Architectuur aan de Technische Universiteit Delft heeft Craig een uitgebreide ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van workshops rond stadsontwerp, zowel in Delft als over heel de wereld. Zijn doel is om onderwijs, onderzoek en stakeholders van de stad samen te brengen om samen oplossingen te ontwikkelen.

Professor Greg Keeffe

Leider van de workshop ‘Buurten van de Toekomst’

Gregg is een stadsontwerper met reeds 25 jaar ervaring in duurzaamheid en energie, en de impact van deze thema’s op het ontwerp van gebouwen en stedelijke ruimte. Tijdens de werkweek vind je hem als professor Duurzame Architectuur aan de Queens University School of Architecture in Belfast (Verenigd Koninkrijk). In april vind je hem in Roeselare om met zijn uitgebreide ervaring in het samenwerken met architecten, ruimtelijk planners en burgers, in te zetten om op een uitdagende manier Roeselare te herdenken.

Dr. Riccardo Maria Pulselli

Leider van de workshop: “C02-voetafdruk en de stappen die we moeten zetten”

Riccardo is een architect met een PhD in Milieuwetenschappen. Hij werkt als onderzoeker aan de Universiteit van Sienna sinds 2001. Zijn onderzoek focust op methodes om de CO2-voetafdruk te berekenen, van zowel mensen als producten. Hij probeert hiermee zicht te krijgen op de CO2-uitdaging en op de stappen die nodig zijn om stadsregio’s, gebouwen en levensstijlen CO2-neutraal te maken, zodat ze onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen en minder impact hebben op klimaatverandering.

Siebe Broersma

Co-leider van de ‘Energie’-workshop

Siebe is een internationaal erkend onderzoeker aan de Faculteit Architectuur, bij de Technische Universiteit Delft. Zijn specialiteit is klimaatontwerp en duurzaamheid, met een specifieke focus op duurzame energiesystemen op niveau van de buurt, stad en regio.

Mats de Ronde

Leider van de ‘Serious Game ‘Go2Zero’

Mats is een Market & Policy Development Consultant bij DNV GL, een interdisciplinair bedrijf gespecialiseerd in electrische mobiliteit en energie. DNV GL adviseert overheden over marktontwikkelingen in de context van de transitie naar een duurzaam energiesysteem.

Dr. Han Vandevyvere

Leider van de ‘Het loopt op wieltjes’ fietstocht

Han is projectmanager en senior onderzoeker bij VITO & EnergyVille. VITO is een toonaangevende onafhankelijke onderzoeksinstelling rond duurzaamheid en technologie in België. Han is gespecialiseerd in duurzame stadsontwikkeling, energietransitie in de gebouwde omgeving, koolstofarme economie en sociale innovatie.

Benieuwd naar City-zen?

Bekijk hier het programma