Klimaatscholen

Klimaatscholen

Switchen de scholen ook mee? De vraag werd beantwoord met veel enthousiasme: JA!

Scholen konden hun eigen engagement kiezen. Dat ging van: andere scholen inspireren, een babbelbox vragen op school tot een intensief participatietraject.

Klimaatscholen 2018

Drie scholen gingen gedurende een schooljaar intensief aan de slag met het thema 'klimaat'. Ze gaven betekenis aan het thema binnen hun school.

In een eerste fase werd er gefantaseerd en gebrainstormd: weggeefkasten, een apparaat om de lucht te zuiveren, een ecologische speelhoek, turntoestellen die energie opwekken, …Vervolgens gingen de scholen MPI Sterrebos, BS De Plataan en De Spanjeschool aan de slag onder de begeleiding van het makerslab Ingegno en Artveldehogeschool. Zo ontstonden prototypes van recyclagemachines, sigarettenschieters en robots. Maar 'de fietskaravaan' kwam als winnaar uit de bus.

De fietskaravaan

Het idee achter de fietskaravaan is op zoek te gaan naar een milieuvriendelijk vervoersmiddel voor schooluitstappen, dat toelaat veilig verplaatsingen in groep te maken. De fietskaravaan bestaat uit een combinatie van kindermountainbikes, stadsfietsen voor kinderen, driewielers, kinderfietskarren, tandems & fietsonderhoudsmateriaal. Elke school kiest uit de beschikbare opties welke fietsen zij wensen aan te schaffen, zo heeft iedere school een fietskaravaan op maat, die rekening houdt met de noden binnen de school.

Fietsvloot De Plataan

Wil je meer informatie?

Contacteer ons