Klimaatfestival

Klimaatfestival

Ontdek tijdens het Klimaatfestival wat jij kan doen om Roeselare klimaatvriendelijk te maken. Deelname is gratis!

De stad stelt tijdens het Klimaatfestival haar klimaatplan voor. Het plan is samen met Roeselarenaars geschreven en bevat allerlei acties voor een klimaatvriendelijk Roeselare. We willen een stad die vriendelijker is voor de luchtwegen, groener is, draait op hernieuwbare energie, ons veilig doet voelen, veel aangename plaatsen heeft, de kelders bij zware regen droog houdt, ons hoofd koel houdt, ondernemingskansen realiseert, ...
Kortom: een stad met een hoge levenskwaliteit, klaar voor de toekomstige uitdagingen en met een positieve impact op het klimaat.

Het Klimaatplan geeft veel goesting, waarmee we je tijdens het Klimaatfestival willen inspireren!

Praktische informatie

Wanneer: Zondag 27 mei van 10 u. tot 17 u.
Waar: RSL Op Post, Brugsesteenweg 44 (oude postgebouw)
Voor wie: alle leeftijden. Iedereen is welkom!
Kostprijs: gratis!

Programma

10.30 u.: Voorstelling Klimaatplan #VANRSL en debat

12 u. - 17 u.: Klimaatmarkt

Klimaat hub
Een inforoute over alle acties en initiatieven van Stad Roeselare
Mos Graffiti

Ontdek hoe je eenvoudig 'verf' kan maken om zelf een mos graffiti te maken. Iedereen die een glazen bokaal met deksel meebrengt, kan die vullen met de verf!

Food en fingerbites
Over de middag kan je terecht bij een foodtruck voor allerlei proevertjes die duurzame voeding in de kijker zetten.
Kookdemonstraties
Ontdek hoe simpel en overheerlijk ecologisch koken kan zijn! Neem gratis deel aan de kookworkshops van onze EVA-chefs en proef zelf hun (h)eerlijke en pure gerechten.
Kinderkaravaan
De kids kunnen ook iets opsteken over duurzaam leven tijdens een van de vele begeleide activiteiten in de 'kids klimaat corner'. Ze gaan aan de slag met zonne-energie en knutselen armbandjes met recyclage stoffen.
Repair café
Heb je elektrische toestellen, kledij of andere zaken die stuk zijn? Neem ze gerust mee en daag onze hersteldienst uit in het repair café!
Vélo-vestiaire
Het Eco-Velo team geeft jouw fiets een gratis smeerbeurt, controle van bandenspanning en nazicht. Extra herstellingen zijn mogelijk aan de standaardtarieven.
Kunstenaarscollectief ONBETAALBAAR
In het kader van een groepsaankoop voor isolatie werden in Roeselare de zolders leeggemaakt. Wie zijn zolder wil isoleren moet die namelijk eerst vrijmaken, en dat is vaak geen gemakkelijke stap. Zolderdebolder kwam langs bij inwoners om het proces niet enkel gemakkelijker maar ook aangenamer te maken. Niet alles wat van de zolder weg moest, hoort op de afvalberg... Je kan er ook iemand anders gelukkig mee maken!
De makers van ONBETAALBAAR doen op 27 mei hun uiterste, creatieve best om van de afgedankte zolderschatten nieuwe, unieke designstukken te maken. Wie graag zelf de handen uit de mouwen steekt, mag ook zelf een ‘zolderlamp’ maken.
Duurzaam bouwen en renoveren
Via een korte vragenlijst van het City Portal ontvang je advies op maat voor jouw woning of bouwproject. Ontdek van welke subsidies je gebruik kan maken om van jouw huis een duurzame en ecologische woning te maken en krijg tips om jouw energiefactuur te doen dalen.
Open dag RSL Op Post
Spring zeker eens binnen in het makerslab van RSL Op Post en ontdek er de mogelijkheden.
Klimaatfestival

Een vraag over het klimaatfestival?

Contacteer ons!