Klimaatadaptatie: studie in RSL

Klimaatadaptatie: studie in RSL

De Stad Roeselare maakt werk van duurzame plannen om droogte, hitte en wateroverlast op een structurele manier aan te pakken.

Door de klimaatverandering wijzigen de weerspatronen. Wetenschappers voorspellen meer neerslag in de winter en meer hitte en droogte in de zomer afgewisseld met zeer hevige regenbuien.

Deze extremere weersomstandigheden beïnvloeden onze dagelijkse leefkwaliteit in allerlei aspecten: gezondheid, mobiliteit, veiligheid, leefbaarheid, … Steden en gemeenten spelen hier een belangrijke rol en kunnen mee helpen de effecten van deze extremere weersomstandigheden te milderen. Daarbij kan maximaal worden ingezet op maatregelen die ook de leefkwaliteit verhogen.

De Stad Roeselare maakt werk van duurzame plannen om droogte, hitte en wateroverlast op een structurele manier aan te pakken. Een eerste stap hier is een adaptatiestudie die de eigenheid van Roeselare blootlegt. Op basis daarvan worden concrete projecten uitgewerkt.

Tijdens deze infosessie maak je kennis met de adaptatiestudie #VANRSL en de specifieke Roeselaarse context met ruimte voor vragen. Het is hét moment om samen in dialoog te gaan over mogelijke ideeën en oplossingen!

Dinsdag 13 oktober 2020

17 u. - 18.30 u.

Sint-Amandskerk
de Coninckplein Roeselare

Schrijf hier gratis in!

Inschrijven voor deze infosessie