Infosessie 8 juni: De klimaattuin: afgelopen

Donderdag 8 juni | 19 uur | BEN Woonzorgnetwerk (Dokter Delbekestraat 27)

Bart Verelst schreef samen met Marc Verachtert het “Zakboek voor de klimaattuin” en nam deel aan het tv-programma Het Goede Leven met Wim Lybaert. Hij is landbouwhistoricus, tuinbouwconsulent en groenredacteur voor diverse tuintijdschriften.

Water, geen tuin die zonder kan. Droogte is erg, maar ook teveel water is nefast. Alleen is dat net wel de evolutie in het weerbeeld: een afwisseling van steeds langere periodes van droogte en extreem hete dagen, en momenten van overvloedige regen.

Om onze tuinen mooi, fris en gezellig te houden voor onszelf maar ze vooral ook klimaatsterk en leefbaar voor alle organismen te maken, moeten ze gaan functioneren als een spons: water opnemen wanneer het er is, en het gebufferde water afgeven aan de planten – van gras tot boom – wanneer die ernaar verlangen. Vaak volstaan kleine ingrepen om je tuin klimaatrobuust te maken.

Kom naar de gratis infosessie en maak van regen jouw partner voor een mooie en veelzijdige tuin!

Je krijgt concrete tips voor alle hoeken en plekken in de tuin waarmee je aan de slag kan. Het resultaat is steeds een mooie en gezellige tuin die overleeft bij droogte en je verkoeling biedt tijdens hete zomerdagen.