Groepsaankoop regentonnen

Recuperatie van regenwater is goed voor het milieu én je bespaart op je waterfactuur.

Het klimaat verandert en dat brengt uitdagingen met zich mee. Water is hierin cruciaal. Het hergebruik van regenwater wordt steeds belangrijker.

Een regenton voor elk gezin #VANRSL

Wist je dat we elk jaar zo ongeveer 1100 liter drinkwater gebruiken om onze tuin te besproeien? Dat is nodig om onze bloemen en planten goed te verzorgen. Maar dat duurzaam kraantjeswater kan je makkelijk sparen door regenwater op te vangen en je planten dus slimmer water te geven!

Stad Roeselare organiseert daarom een groepsaankoop regentonnen, waarbij 3 types regentonnen worden aangeboden. Want elke druppel telt.

Dit aanbod is geldig tot en met 31 juli 2021 en enkel voor Roeselaarse gezinnen. Per domicilie kan je 1 ton bestellen.

Voordelig een regenton aankopen

Je kan op 2 manieren inschrijven voor de groepsaankoop regentonnen:

Om jou te bedanken voor jouw inzet voor het klimaat, word je bij de bestelling van een regenton beloond met een Roeselare Kadobon ter waarde van 25 euro. Jouw regenton kan je, met je betalingsbewijs, vanaf 1 augustus afhalen in Aveve Roeselare.

Types regentonnen

Practo Garden Classic 210 liter

  • inhoud: 210 liter
  • afmetingen: diameter 57 cm - hoogte 125 cm (incl. voet)
  • kostprijs: € 63,15

Deze klassieke groene regenton wordt geleverd met een voet, een kraantje en een vulautomaat. Door de regenton op de meegeleverde voet te plaatsen past een gieter of een emmer makkelijk onder het kraantje. De meegeleverde vulautomaat zorgt ervoor dat wanneer de ton vol is, het overtollige water afgevoerd wordt naar de regenpijp.

Koop hier jouw Practo Garden Classic 210 liter aan € 63,15

Practo Garden Classic 120 liter

  • inhoud: 120 liter
  • afmetingen: diameter 51 cm - hoogte 110 cm (incl. voet)
  • kostprijs: € 49,55

Deze klassieke groene regenton is kleurvast en weerbestendig en wordt geleverd met een voet, een kraantje en een vulautomaat. Door de regenton op de meegeleverde voet te plaatsen past een gieter of een emmer makkelijk onder het kraantje. De meegeleverde vulautomaat zorgt ervoor dat wanneer de ton vol is, het overtollige water afgevoerd wordt naar de regenpijp.

Koop hier jouw Practo Garden Classic 120 liter aan € 49,55

Elho Green Basics 200 liter

  • inhoud: 200 liter
  • afmetingen: diameter 61 cm - hoogte 110 cm
  • kostprijs: € 83,49

Deze moderne grijze regenton werd gemaakt van gerecycleerd plastiek en met windenergie en is dan ook 100% recycleerbaar. Het kraantje staat op een ideale hoogte, waardoor je er gemakkelijk een gieter onder plaatst. Je hebt dus geen standaard of verhoging nodig. Bovenaan deze regenton zit een plantenbak. Fleur de regenton op met bloemen of planten en maak van deze green basics regenton meteen ook een eyecatcher in je tuin! Een vulautomaat is niet inbegrepen.

Koop hier jouw Elho Green Basics aan € 83,49

Je regenton installeren

Heb je hulp nodig bij het installeren van je regenton? Vraag ondersteuning door een Druppelcoach #VANRSL.

BijlageGrootte
PDF-pictogram Brochure 'Elke druppel telt'10.03 MB

Elke druppel telt

Ook in eigen huis en tuin kan een belangrijke klimaatadaptieve bijdrage geleverd worden. Tref je de juiste voorbereidingen, dan is je woning koeler, overleeft je tuin droge periodes en vermijd je natte voeten in de kelder.

Klimaatadaptatieplan

Om de vele klimaatuitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden, werd werk gemaakt van een Klimaatadaptatieplan #VANRSL. Dat plan biedt de Stad handvaten en inspiratie om toekomstige projecten klimaatadaptief te benaderen.

Doe je mee aan onze groepsaankoop?

Bestel hier jouw regenton