Energiewijk Rumbeke

Met de Energiewijken #VANRSL bouwen we samen aan de toekomst.

Voor Energiewijk Rumbeke ging de Stad ging in zee met KBC, Zero Emission Solutions en Impact vzw voor het project ‘Beter Renoveren’. Beter Renoveren helpt de inwoners van Rumbeke om hun woning comfortabeler, zuiniger en toekomstbestendig te maken.

Project Beter Renoveren

Het is niet eenvoudig om je woning energiezuinig te maken. Beter Renoveren wil de drempel om te renoveren verlagen door begeleiding te voorzien tijdens het volledige renovatietraject. Particulieren worden bij elke stap van de renovatie begeleid door experten en krijgen ook hulp om de juiste aannemers en premies te vinden.

Energieadvies

Deelnemers aan het project Beter Renoveren krijgen een vrijblijvende gratis energiescan met een renovatierapport. Daarin krijgen ze specifieke en gebudgetteerde renovatietips (wat zijn de meest zinvolle en energiebesparende renovaties voor mijn specifieke woning?) en kunnen ze meteen offertes aanvragen voor deze werken.

Financiële ondersteuning

Naast advies krijgen de deelnemers ook een overzicht van premies en financieringsmogelijkheden en de terugverdientijd van hun investeringen.

Logo Interreg North Sea Region Stronghouse
logo Stronghouse

Het is niet langer mogelijk om in te schrijven voor dit renovatietraject.

Benieuwd naar de andere energiewijken?

Ontdek de energiewijken #VANRSL