Druppelcoach #VANRSL

Een Druppelcoach #VANRSL komt op aanvraag bij je thuis en geeft eenvoudige tips om water te besparen.

Wat doet een druppelcoach?

Elke druppel telt. Samen met de druppelcoach bekijk je de mogelijkheden op maat van jouw situatie.

Een Druppelcoach #VANRSL geeft advies:

  • Wat is de juiste beplanting voor deze tuin?
  • Kan er nog hemelwater worden opgevangen?
  • Kunnen er regenwaterpijpen worden afgekoppeld?
  • Zijn er mogelijkheden om op een natuurlijke manier water op te slaan?

Een Druppelcoach #VANRSL ondersteunt je ook bij het plaatsen van een regenton die je aankocht via de groepsaankoop regentonnen van de Stad.

Boek jouw druppelcoach #VANRSL

Deze actie loopt van juli tot en met september 2021, dus wees er snel bij en boek je druppelcoach!

Word jij ook druppelcoach #VANRSL?

Heb je interesse om ook druppelcoach #VANRSL te worden? Stad Roeselare biedt je gratis:

  • Een mooie opleiding. De eerste opleiding is reeds achter de rug. Bij voldoende interesse volgt er nog een opleiding. Wil je op de hoogte worden gehouden? Laat je gegevens achter.
  • Een vrijwilligersvergoeding​: als druppelcoach engageer je je om een bezoek af te leggen wanneer die vraag er komt. Per 2 bezoeken ontvang je een Roeselare Kadobon ter waarde van 10 euro.
  • Een vrijwilligersverzekering: als vrijwilliger bij de Stad Roeselare ben je automatisch verzekerd. Je leest er alles over in de informatienota voor vrijwilligers.

Ben je lid van een natuurvereniging? Dan word je extra beloond. Per deelname kan je een punt extra krijgen voor de subsidiëring van je werking! Zie punt 7.2.3. van het Kaderreglement voor de structurele subsidiëring van verenigingen.

Elke druppel telt

Ook in eigen huis en tuin kan een belangrijke klimaatadaptieve bijdrage geleverd worden. Tref je de juiste voorbereidingen, dan is je woning koeler, overleeft je tuin droge periodes en vermijd je natte voeten in de kelder.

Klimaatadaptatieplan

Om de vele klimaatuitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden, werd werk gemaakt van een Klimaatadaptatieplan #VANRSL. Dat plan biedt de Stad handvaten en inspiratie om toekomstige projecten klimaatadaptief te benaderen.

Wil je advies op maat voor jouw tuin?

Boek je Druppelcoach #VANRSL