City-zen Roadshow

Samen op zoek naar oplossingen voor energietransitie

City-zen

City-zenCity-zenCity-zenCity-zenCity-zenCity-zenCity-zenCity-zenCity-zenCity-zenCity-zen

De stad helemaal kolen- en gasvrij. City-zen vindt uit hoe dat moet.

Roadshow

City-zen gebruikt geen labo-experimenten. In plaats daarvan wordt de stadsomgeving zelf als Levend Lab gebruikt. Gedurende 5 dagen plaatsen we de burger in het hart van een ontwerpproces: strategieën, richtlijnen, buurtontwerpen en tijdslijnen om een gelukkiger, gezonder en efficiënter Roeselare vorm te geven. Het gezelschap internationale duurzaamheidsexperts hielp onder andere al de mensen van Belfast, Izmir, Dubrovnik, Menorca en Sevilla om hetzelfde te doen.

Duurzaamheid is voor iedereen. Daarom nodigen we burgers uit om mee te denken, ongeacht je achtergrond en kennis. Oplossingen blijven bij de mensen die ze creëren, daarom moedigen we jullie aan om de toekomstige gebouwde omgeving zelf in handen te nemen. Globale experts ontlenen jullie hun expertise. Een combinatie van hun expertise met lokale kennis, passies, ervaringsdeskundigheid over je wijk of regio, levert nulenergie steden op met energiezekerheid en een hoge leefkwaliteit. De bedoeling is om stad duurzaamheid op een nieuwe manier te doen leren kennen: het gaat niet om wat je verliest, maar wat je wint in plaats. Vervang oude gewoontes door innovatieve oplossingen die beter zijn voor je gemeenschap. De workshops zitten zo in elkaar dat ze interessant zijn vanuit iedereen's individuele ervaring en kennis. De roadshow wil jullie inspireren, aanmoedigen en ondersteunen om de toekomst van je leefomgeving in handen te nemen.

Kom langs voor een uur, een dag, een paar dagen of zelf de volledige vijf dagen om te zien wat er allemaal in de Roeselare Roadshow gebeurd. We waarderen jullie drukke schema's: bij deze onze plechtige belofte om je geen huiswerk mee te geven. En neem vooral je levenservaring, passies, open blik en energie mee!

Neem eens een kijkje op de site van City-Zen Roadshow

Klik hier