Bosaanplanting Bergmolenbos

13.440 extra bomen in de stadsrandbossen VANRSL!

De coronamaatregelen houden stad Roeselare niet tegen om de boomplantacties uit te voeren. ANB plant momenteel omdat de actie met inwoners niet kan.

De uitbreiding van onze stadsrandbossen vormt een heel belangrijke factor in het realiseren van onze doelstelling. Van het Krommebeekbos in Beveren tot het Bergmolenbos in het zuiden van de stad.

Deze winter wordt er opnieuw goed geboomd in de Roeselaarse stadsrandbossen. Het voorbije jaar zette de Stad samen met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en expert Théo Vitse verder in op het verwerven van gronden om te bebossen. Daardoor kan er dit plantseizoen opnieuw bijkomend bos worden aangeplant.

Bergmolenbos

Omwille van de coronamaatregelen moesten we de boomplantactie in november annuleren. De medewerkers van ANB nemen het werk op zich en planten op twee locaties ruim 3,48 ha extra bos bij.

Krommebeekbos

Ook het Krommebeekbos wordt dit plantseizoen nog wat uitgebreid. Op gronden die al in eigendom waren van ANB wordt 1,4 ha nieuw bos aangeplant en nog eens twee dreven.

4,88 ha bos én dus 13.440 extra bomen voor RSL!

Het gaat voornamelijk over soorten als tamme kastanje, boskers, haagbeuk, zomereik, wintereik, esdoorn, beuk, veldesdoorn, berk, linde, els, den, hazelaar, meidoorn, sleedoorn, Europese vogelkers, spork, leisterbes en gelderse roos.